Slide

Näin hakeudut terapiaan

Miten Kandelan asiakkaaksi?

Voit hakeutua Kandelaan asiakkaaksi ottamalla meihin yhteyttä kunkin paikkakunnan yhteyshenkilöön tai suoraan terapeuttiin. Heti vapaat ajat löytyvät nettiajanvarauksesta. Jos vapaita aikoja ei ole, niin ota silti rohkeasti yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella. Paikkakuntien yhteyshenkilöt auttavat löytämään sopivat tuen muodot Kandelasta ja heiltä saa apua myös Kela kuntoutuspsykoterapiaan liittyvissä kysymyksissä. Myös työnohjausasioissa, voit olla yhteydessä paikkakuntakohtaiseen yhteyshenkilöön.

Varaa aika

Ota yhteyttä

Kela kuntoutuspsykoterapia

Kelan korvaaman kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on edistää kuntoutujan työ- ja opiskelukykyä sekä tukea opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai sinne palaamista. Olet oikeutettu hakemaan Kelan korvaamaa psykoterapiaa, jos olet 16-67- vuotias, työ- ja opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi ja olet saanut mielenterveydenhäiriön toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa. Psykiatrin lausunnon perusteella voidaan arvioida, että kuntoutuspsykoterapia on tarpeen työ- ja opiskelukykysi turvaamiseksi tai parantamiseksi.

Kuntoutuspsykoterapia voi olla yksilö-, ryhmä-, perhe- tai paripsykoterapiaa. 16–25-vuotiaille terapiamuotona voidaan käyttää myös musiikki- tai kuvataideterapiaa. Nuoren terapiaan on mahdollista liittää myös vanhempien ohjauskäyntejä.

Psykiatrin lausunnon lisäksi Kela-tuen saaminen edellyttää psykoterapeutin tutustumiskäyntiä. Kela korvaus on yhteensä 57,60 €/ 45 minuutin psykoterapiakäynniltä. Tukea voi saada vuodeksi kerrallaan 80 käyntiin ja kolmen vuoden aikana 200 käyntiin asti. Kelan korvaama psykoterapia aloitetaan tutustumiskäynnillä, jonka tarkoituksena on arvioida, onko pidemmälle yhteistyölle edellytyksiä. Lisää tietoa Kelan sivuilta ja Kandelan paikallisilta yhteyshenkilöiltä saa apua prosessin eri vaiheisiin.

Kela kuntoutuspsykoterapia