Slide

Voimaannu erosta -ryhmä

Oletko eronnut tai harkitsetko eroa?

Tervetuloa Voimaannu erosta® -ryhmään, jonka tavoitteena on:

  • Lisätä omaa hyvinvointia taidetyöskentelyn ja rentoutumisen keinoin
  • Käsitellä ja normalisoida eron aiheuttamia perustunteita
  • Saada luottamuksellista vertaistukea haastavassa elämäntilanteessa
  • Vähentää eron tuomaa stressitilaa kehossa ja mielessä
  • Suunnata katse kohti valoisampaa tulevaisuutta

Voimaannu erosta® -ryhmä maanantaisin
23.11.2020 – 18.1. 2021 
klo 17.00 -20.00
Kandela, Nalkalankatu 12 G, 33200 Tampere

Voimaannu erosta® on ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmää ja positiivista psykologiaa soveltava luottamuksellinen ryhmä parisuhteesta tai avioliitosta eronneille tai eroa pohtiville. Rentoutumisharjoitusten, kuvallisen ilmaisun, voimavaralähtöisen dialogin ja vertaistuen avulla kohdataan oma itse ja vahvistetaan sisäistä turvallisuuden tunnetta.  Käymme läpi eron aiheuttamat perustunteet suru, pelko, viha ja ilo, sillä omien tunteiden kohtaaminen ja käsittely on tärkeää, jotta erosta pääsee yli kohti valoisampaa tulevaisuutta.
Tunnetyöskentelyn lisäksi kartoitamme omat voimavarat, vahvuudet ja tulevaisuuden haaveet, joiden avulla selvitä haastavasta elämäntilanteesta eteenpäin.  Kahdeksasta kokoontumiskerrasta syntyy kahdeksan taideteoksen erokuvasarja, joiden kautta itseymmärrys kasvaa, oma eroprosessi ja eheytyminen konkretisoituvat.

Jokainen kokoontuminen alkaa alkurentoutuksella, joka auttaa luomaan paremman yhteyden omaan itseen, tunteisiin ja ajatuksiin. Seuraavaksi on alustus päivän teemaan, minkä jälkeen jokainen siirtyy tekemään hiljaista itsenäistä taidetyöskentelyä. Tyyli on vapaa, jokainen työskentelee oman luovuutensa rajoissa eikä syntyneitä teoksia arvioida taiteellisesti. Taidetyöskentelyssä syntyneen kuvan tehtävä on olla ajattelun väline, jota tehdessä ilmaistaan omia tunteita ja ajatuksia. Teosten valmistuttua ne ja niiden taustalla olevat tarinat jaetaan ringissä ryhmälle ja samalla käydään voimavaralähtöistä keskustelua kuvien välityksellä.  Kun samassa elämäntilanteessa olevat osallistujat käyvät tekemiensä kuvien välityksellä dialogia, aiheuttaa se samaistumista, voimaantumista ja asioiden normalisoitumista.

Osallistumismaksu on 490e, joka maksetaan kahdessa erässä. Siihen sisältyy kahdeksan tapaamiskertaa, taidemateriaalit sekä kahvi, tee ja hedelmätarjoilu. Ryhmän kanssakulkijana toimii Voimaannu erosta® -menetelmän kehittäjä, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, FM taidekasvattaja ja ammatillinen opettaja Hannele Ala-Keskinen.

Osallistuminen ei edellytä kuvataiteellista lahjakkuutta vaan olennaista on, että olet kiinnostunut käsittelemään eron aiheuttamia tunteita ja ajatuksia kuvallisen ilmaisun keinoin. Ryhmä (10hlöä) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varaathan paikkasi nopeasti!

Tiedustelut ja sitova ilmoittautuminen 15.11.2020 mennessä: hannele.ala-keskinen@kandela.fi.

Saat vahvistuksen paikastasi ja 1. laskun 245e. 2. lasku 245e erääntyy 29.11.2020. Koronatilanteen huomioimme turvaväleillä ja ryhmä toteutetaan etäyhteydellä, mikäli kokoontuminen ei olisi tuolloin sallittu.